Видове полускъпоценни камъни според зодията

 

Овен – Ахат, Авантюрин, Хематит, Котешко око, Планински кристал – Виж тук гривни за зодия Овен

Телец – Кварц, Ахат, Обсидиан, Жадеит, Хаулит – Виж тук гривни за зодия Телец

Близнаци – Авантюрин, Тюркоаз, Хематит, Планински кристал, Аметист – Виж тук гривни за зодия Близнаци

Рак – Лунен камък, Аквамарин, Жадеит, Обсидиан, Вулканична лава – Виж тук гривни за зодия Рак

Лъв – Яспис, Планински кристал, Лунен камък, Котешко око – Виж тук гривни за зодия Лъв

Дева – Ахат, Яспис, Жадеит, Оникс, Аметист, Авантюрин – Виж тук гривни за зодия Дева

Везни – Аметист, Аквамарин, Ахат, Лунен камък, Кварц, Хематит – Виж тук гривни за зодия Везни

Скорпион – Кварц, Оникс, Хаулит, Тюркоаз, Вулканична лава, Жадеит – Виж тук гривни за зодия Скорпион

Стрелец – Тюркоаз, Яспис, Ахат, Планински кристал, Кварц – Виж тук гривни за зодия Стрелец

Козирог – Котешко око, Жадеит, Оникс, Обсидиан, Ахат – Виж тук гривни за зодия Козирог

Водолей – Аквамарин, Хематит, Аметист, Ахат, Хаулит – Виж тук гривни за зодия Водолей

Риби – Жадеит, Кварц, Лунен камък, Хаулит, Хематит – Виж тук гривни за зодия Риби

 

Авантюрин ( Дрънкулка „Star Dust“ ) – стимулира творчеството, интелекта и независимостта. Засилва лидерските качества, позволявайки да се действа по-решително и интуитивно. Помага за увеличаване на търпението и премахване на инат и възбудимост.

 

Аквамарин ( Дрънкулка „Sky Blue“ )- действа за стимулиране на интуицията и за повишаване на осведомеността. Това е заземяващ камък, който предоставя много ефективна защитна енергия.

 

Аметист ( Дрънкулка „Amethyst“ )- помага да контролираме негативните мисли и ни дава проницателност в бизнес делата. Помага и за преодоляването на стари емоционални травми и заздравява психиката.

 

Ахат ( Дрънкулка „Pink me up!“ ) – подобрява възприемчивостта, стимулира аналитичния капацитет и осигурява баланс между физически, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Предотвратява безсъние и повишава личната смелост.

 

Вулканична лава ( Дрънкулка „Coco“ )- стимулира прилив на позитивна енергия и душевна хармония.Успокоява хронични болки от преумора и пренапрежение, отпуска мускулите.Носи емоционален баланс.

 

Жадеит ( Дрънкулка „Into the Blue“ ) –  счита се за късметлийски камък.Той насърчава смелостта, състраданието, справедливостта, щедростта и смирението, като всичко това води до един по-богат и пълноценен живот.

 

Кварц ( Дрънкулка „Amber“ )- камъкът на сърцето, любовта и красотата. Помага ни да развием у себе си състрадание и обич и да се научим как да даваме и получаваме любов. Носи нежност и повдига самочувствието. Премахва страховете и гнева.

 

Котешко око  ( Дрънкулка „Bubble Gum“ )- действа за стимулиране на интуицията и за повишаване на осведомеността. Това е заземяващ камък, който предоставя много ефективна защитна енергия. Котешкото око разсейва нежеланата енергия от аурата.

 

Лунен камък ( Дрънкулка „White Queen“ )- cъдъpжa жeнcĸaтa мъдpocт и eнepгия и имa oтpaзявaщa и ycпoĸoявaщa eнepгия. Πoмaгa зa yĸpeпвaнe нa интyициятa и пcиxичecĸитe възпpиятия,  внacя бaлaнc и xapмoния.

 

Обсидиан ( Дрънкулка „Зоуи“ ) – отличен камък, с който трябва да разполагате, тъй като преобразува негативната енергия в положителна. Неговите вибрации носят спокойствие и сигурност. Помага за по-ясно и логично мислене.

 

Оникс ( Дрънкулка „Dara“ ) – добър камък за спортисти или хора поставени под екстремно умствено и емоционално напрежение. Носи баланс на ума и тялото, както и силата на духа. Ще ви помогне да постигате целите и задачите си с по-голямо самочувствие.

 

Планински кристал ( Дрънкулка „Coral Reef“ ) – мощен инструмент за хармонизиране и балансиране. Той подобрява нашите мисли и енергия и пречиства духовното, психическото и физическото ни тяло. Подобрява умствените способности  и ни помага да се концентрираме.

 

Седеф ( Дрънкулка „Adrianna“ )– подчертава нежността, очарованието, красотата и всеотдайността на притежателя си. Символ е на душевната красота.Грижи се за семейството и спокойствието.

 

Тюркоаз ( Направи си сам 🙂 )- помага да разберем себе си по-добре и да приведем нашите идеи и емоции под контрол. Поглъща негативните емоции, като ги преобразува в положителна енергия.

 

Хаулит ( Дрънкулка „Sugar and Roses“ ) – успокоява цялото тяло и отпуска мускулното напрежение, намалява стреса и подобрява съня. Помага за прогонване на гнева, на тревожните мисли и емоции. Изостря чувството за красота и хармония

 

Хематит ( Избери от лятната ни колекция )- носи със себе си заземяваща и успокояваща енергия, която от своя страна създава организиране и фокусиране на ума. Съдейства за оригинално логическо мислене. Намалява негативността и спомага за балансиране на ума, тялото и духа.

 

Яспис ( Дрънкулка „Sand Storm“ ) – помага да се справите с изтощението. Той е защитен камък и балансира енергията. Намалява или премахва разочарованието. Помага ви да виждате слабите и силните страни на различните неща.