top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Завладяващи златни елементи в комбинация с екзотични ориенталски мотиви (част 2)

Както ви обещахме, продължаваме да следим с интерес модните тенденции при бижутата този сезон. Поднасяме ви с удоволствие втората апетитна порция от зашеметяващи трендове и всичко най-актуално при бижутата за сезон есен/зима 2017.

  • Колкото повече… или полъх от Ориента


Все по-актуален и често прилаган похват в стиловото съчетаване на бижута е т.нар. „наслагване“(носенето на няколко пръстена върху един пръст или много на брой пръстени, сглобени в един), както и комбинирането на няколко, различни по стил гривни. Гривните, сами по себе си, могат да бъдат носени върху ръкави на пуловер или дори ръкавици за подчертаване на

индивидуалния стил и личните модни предпочитания. Мили дами, тук бъдете особено внимателни с експериментите, за да предотвратие постигането на ефекта „коледна елха“. Има далеч по-изискани начини да бъдем бляскави и ослепителни, без да прекрачваме границата на добрия вкус!



  • Всеки си носи „обеца на ухото“… поне една


Шествие на асиметрията- така можем да сумаризираме тенденциите при обеците за сезон есен/зима 2017. Колкото по-малко комплектни и по-нестандартни, толкова по-близо до последния моднен писък. Особено актуална е склонността към носене на само една обеца, комбинирането на къса с много дълга или две съвсем различни в цветово и стилово отношение обеци. Обемните халки отстъпват пред сложните и нестандартни геометрични форми, както и така популярните напоследък ръкавели за ухо. Изработени от различни минерали, естествени камъни, благородни метали и иновативни материали – обеците са неизменно „модно оръжие“ в арсенала ви от бижута.




  • Накъде без брошка?! Не, не тази от скрина на бабa


Ретро или не, брошката се завръща с нови сили в модните бойни редици. Наблегнете на брошки от полускъпоценни камъни със златно покритие през тази зима. Семпли и елегантни, те се превръщат в идеалния моден акцент, блещукащ върху всяка жилетка, сако, шал или блейзър. Предпочитани материали са: злато, стомана и кожа, а водещ декоративен елемент остават полускъпоценните камъни, както и перлите.


  • „Треска за злато“ или ефектът блинг-блинг


Златните бижута, както добре знаем, никога не излизат от мода. Този сезон обаче, присъствието им е особено осезаемо по модните подиуми. Златните елементи се забелязват както в пръстените, така и в гривните и колиетата, решени най-вече в средновековен и бароков стил. Масивни и отрупани със скъпоценни камни, те се отличават със сложния си дизайн и подчертават изтънчената визия на всяка стилна дама. Хрумва ли ви по класен и изящен начин да заблестите?


Все пак нека не забравяме, че бижутата са само допълнение към най-важното украшение, а именно- усмивката. Както твърди Хорас Джексън Браун: “Никога не съм виждал усмихнато лице, което да не е красиво“. Затова се усмихвайте по-щедро и искрено на живота! Той ще ви отвърне подобаващо.

131 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page