top of page

Приказна Коледа вкъщи!


Коледното настроение вече ни завладява! Време е да помислим за това как да създадем приказно натроение удома и да се подготвим за празниците. Днес фокусът ни ще е върху тенденциите в коледната украса за 2022/2023 година. Тази Коледа ще е насочена към малките неща, които правят празника незабравим. Сега е моментът да създадем уют, топлина и удобство в дома си и в същото време да бъдем в крак с тенденциите. Разберете как може да го постигнете!

Носталгия

Тази Коледа забелязваме завръщане към миналото. Традиционното червено и златисто ще са топ цветовете за коледните и новогодишни празници тази зима. Тези цветове, да си признаем, винаги са били класика върху коледното дърво. Ретро привкус може да допринесат и стари стъклени играчки, които пазите от детството си.

Лешникотрошачки от миналото, със сигурност ще стоплят сърцата ви, така че не ги крийте в кашоните и шкафовете. Ако пък нямате, сега се намират много играчки, които са създадени винтидж, именно с тази цел. Помните ли като деца как сте украсявали елхата с хартиени играчки и гирлянди? Сега може да си го припомните. Ако имате деца, позволете им да се включат с креативност в коледната украса. А защо не освободите и вие детето в себе си и не сътворите нещо магично от хартия?

Джуджета

Да, те също са изключително актуални за коледната украса тази зима. Джуджетата са образи от скандинавската митология и никога не са били толкова голям тренд, колкото тази Коледа. В търговската мрежа се предлагат уютни възглавнички джуджута, които може да поставите във всекидневната и на дивана. Ако пък живеете в къща,керамичните фигури са чудесни за да привестват гостите ви още преди да са пристъпили прага. Изборът на цветове е ваш – може да ги намерите в най-различни варианти. Особено популярни са джуджета в сиво и бяло или черно и златисто.

Спокойствие в бяло

Цветът на снега, чистотата и на зимата – нека да го допуснем в дома си! Отново вдъхновение от скандинавската култура. Белият цвят е предпочитан, когато искаме да успокоим ума си, да се отдадем на домашен уют и почивка за душата. Бели килимчета,покривала за мебелите, коледни топки, дори и изкуствена елха(ако предпочитате такава) в бял цвят.

Вдъхновени от природата

Коледната украса ще бъде вдъхновена и от природата и естественото излъчване. Живите дръвчета са за предпочитане, така че ако имате възможност се снабдете с такова в саксия. Растенията внасят допълнително уют и топлина удома, освен това ароматът на елха със сигурност ще върне мнозина от вас в детството и ще събуди мили спомени.

И малко розово!

Освен традиционните цветове, в коледната украса място има и пастелно розовото. Ще ви издадем тайна, че този тренд ни подготвя за идната 2023 година. Комбинира се изключително добре със златисти орнаменти , а върху зелената елха просто е шедьовър да съчетаете тези два цвята.

Какво още? Пера, камъчета, блясък и още блясък... каквато е всяка Коледа! И още нещо, но не последно място. За тези от вас, които обичате да привличате погледа и да създавате уникални инстаграм снимки – направете перфектната коледна врата! Да, правилно прочетохте. Украсата на входната врата(разбира се, особено важи за къщите) като в холивудски филм, също се превръща в актуална мода в украсата. Венец, гирлянди, коледно килимче – просто са задължителни! Хайде, време е да поканим коледното настроение удома!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Envato.com

40 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

ความคิดเห็น


bottom of page