top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Седмична доза вдъхновение: Идеалният аксесоар за всеки тоалет през зимата


Студените дни няма да попречат на това да изглеждаме страхотно! Нещо повече дори, през зимата имаме възможност за повече съчетания на дрехи и аксесоари. Целта е да ни бъде максимално удобно и топло, но и в същото време да покажем своя стил и моден усет. Аксесоарите са нещо задължително – от топли шапки и ръкавици, до изящни бижута, скрти под връхните дрехи. За всеки повод и за всеки аутфит, ние ще ви предложим идеалните аксесоари!

Комфорт и красота

На първо място слагаме шапката, шала и ръкавиците, защото няма по-подходящ сезон за тях от зимата. Шапката, например, може да се превърне в пръв помощник на дамите през студените дни. Тя защитава косата ни от вредното влияние на студеното време, същевременно ни топли и може да бъде прекрасен акцент на визията ни. Тази зима тренди са ярките цветове при шапките, но по-семплите и неутрални цветове не бива да се изключват, особено ако имат прикрепени към тях блестящи камъни или бродерия. Най-актуални са шапките бийни, пом пом, боярка и класическата барета. Не забравяйте да съобразите формата на лицето си, както и прическата, когато избирате шапка!

При шаловете също са особено актуални арките цветове, а като модел – обемни, тип „яка“. Кашмирените платове също остават тренд, който не остъпва. Да не забравяме и ръкавиците! Те са изключително практичен и полезен аксесоар за нежната кожа! Изберете подплатени модели, украсени с камъчета или кристали. За по-официален аутфит – кожените ръкавици са класика!

Слънчеви очила

Не само през лятото, но и сега слънчевите очила са стилен аксесоар. Освен това и през зимата сме застрашени от вредните UV лъчи, така че изборът на качествени слънчеви очила е винаги добро решение. Те изглеждат елегантно в съчетание с палто, но са подходящи и за по-спортна и семпла визия. Най-общо казано – идеален аксесосар за всеки ден!

Бижута през зимата

Не се отказвайте от бижутата през зимата, само защото не винаги са на показ. Когато сме на работното място или в друга обстановка, където не са ни нужни връхните дрехи, рискуваме да останем „оголени“, ако не носим никакви аксесоари. Да, шапката и шалът са прекрасни, но с тях можем да сме забележителни само навън. Трябва да сме подготвени и когато ги свалим.

Чокърите се завръщат, но с малко изменение. Любимият аксесоар на много дизайнери е водеща тенденция за есен-зима 2021. Добавените към него висулки и кристали внасят известна промяна в досегашния му вид и го превръщат в огърлица.

Бижута в разноцветни камъни

Да, точно така – заиграйте се с цветовете и заложете на пъстрота. При гривните е особено подходящо да изберете такива с многоцветни камъни и да акцентирате на тях. Предлагаме ви модел гривна, който е подходщ за целия сезон, не само за коледните празници. Hanna e уникално съчетание на цветове и висулки, подходящи за студените дни. Cinnamon също е един много добър избор на гривна от естествени камъни, която пасва идеално на сезона.

Нестандартни обеци или само една

Обеците са по-разчупени в очите на дизайнерите. Изберете по-обемни и с декоративни елементи, а може и само една! Асиметричните модели също са много ефектни и се свързват с предизвикателност. Така че, ако искате да правите впечатление и да събирате погледите, направете го чрез обеците!

Чанти, модерни през този сезон

Не е задължително зимната чанта винаги да е огромна и практична. Чанти тип портмоне в ретро стил – това е водещият тренд за зима 2020/2021г. Може да изберете с дълга или къса дръжка, със закопчалка или без – вариантите са много и всички са модерни! Особено популярни в инстаграм са този тип чанти с дръжка от синджир. Такива модели представиха дори Dolce & Gabbana и Bottega Veneta. Откъм форма също има много варианти – геометричните форми са за предпочитане, ако искате нещо по-нестандартно. Топ цветове са класическото кафяво, както и нюд тоновете.

Какво разнообразие от аксесоари! Оказва се, че зимата не е никак скучна и можем да развихрим въображението си в избора на аутфит. Аксесоарите не са просто допълнение, те са направо задължителни, за да бъде стилът ни завършен и уникален!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest, Дрънкулка

46 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page