top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Трендове при обувките за сезона


Без съмнение погледите на дамите почти винаги са насочени към обувките. Коя жена би отказала да добави още един чифт към колекцията си? Сега е времето да насочим внимание към актуалните предложения сред обувките за сезон есен/зима 2020/2021г. Специално за вас сме подбрали новите дизайнерски предложения в обувния свят и ви гарантираме, че няма да останете незабелязани, ако ги следвате!

От класически цветове до ярки нюанси

Не се притеснявайте, ако повечето ви обувки са в черно, бяло или кафяво, ще ви успокоим, че това са цветовете, които не са излезнали от мода. Но дизайнерите са помислили и за това да внесат малко разнообразие, като налагат ярките цветове и нюанси, ако сте решили да впечатлите с обувки. Ососбено тренди за есен 2020 се оказва цветът горчица – и то не само при избора на дрехи или лак за нокти, но и сред обувките! Особено обичани са и телесните цветове, както и тъмно синьото.

Флорален принт за акцент

Една тенденция, която не отстъпва от предходните сезони, това е флоралният принт върху изчистени обувки. И тук вариантите са много – от нещо едва забележимо, до големи и обемни цветя.

Чао тънки токчета!

Казваме чао на ботите и ботушите с тънък и неудобен ток, за да приветстваме по-удобната алтернатива – широкия ток или платформата. Не е изненадващо това модно решение, тъй като тенденциите за сезона следват едно мото „Елегантно и тренди, но удобно!“. Така че, любителките на токчета могат да се възползват и да се сдобият с чифт или два красиви ботуши, с които гордо да разхождат стройните си крака, без да им причиняват мъчения!

Ботуши тип „чорап“

Чизмите ще бъдат леко изместени от прожекторите, като ще се заместват от обувките тип “чорап“. Те са изключително атрактивни и могат да ви направят много привлекателна, особено ако искате да акцентирате върху тази част на тялото си.

Предпочитани материали

Класическите велур и кожа

Несъмнено най-търсените и обичани материали, от които се изработват обувки, това са кожата и велурът. Абсолютен must have модел са тези, които са комбинирали двете материи. Като чуете велур не си представяйте изцяло черен цвят – ще срещнете много негови разновидности в маслено зелено, сиво, бежово и кафяво.

Имитации на кожа на влечуги

Интересно и смело решение за екставагантен вкус. Вместо животнски принт, сега се появяват имитациите на змийска кожа или на крокодилска, които стоят особено добре на моделите обувки с висок ток.

Камъни, връзки, бродерии

Не се притеснявайте да бъдете забележими! Това искат да ни кажат дизайнерите като добавят към любимите ни обувки дръзки акценти. Дали ще е композиция от блестящи камъни, дълги връзки или ресни, а защо не и бродерии (както вече споменахме, флоралния принт е на почит), посланието е само едно – бъдете различни и неповторими, дори в избора си на обувки!

Обувките винаги са били и ще бъдат обичан и желан от дамите акцент към визията. А както вече се уверихте, този сезон предложенията на дизайнерите са толкова изкушаващи и разнообразни! Поглезете се с един нов чифт и превземете света, дами!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

28 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page